Cover 'Reclaiming the Street'
Cover 'Reclaiming the Street'
Reclaiming the Street
Reclaiming the Street
Publicatie
Boek: Reclaiming the Street
De internationale idee├źnwedstrijd en publicatie Reclaiming the Street zijn onderdeel van Endless City, een langlopend project waarin de relatie tussen skateboardcultuur, de publieke ruimte en (beeldende) kunst wordt onderzocht. De creativiteit waarmee skaters de stad 'gebruiken' en de wijze waarop zij (architectonische) regels ter discussie stellen bieden nieuwe perspectieven op de inrichting van de openbare ruimte.
De opdracht voor Reclaiming the Street was het ontwerp van een object of aanpassing van de stedelijke ruimte dat uitnodigt tot gedeeld gebruik door skateboarders en algemeen publiek, dat meervoudig gebruik bevordert. Het winnend ontwerp, Twist & Shout van Romi Khosla Design Studio uit New Delhi, is een eenvoudig, langwerpig gedraaide vorm van hergebruikt hout dat op een subtiele manier de openbare ruimte opeist. De niet-gangbare vorm biedt skateboarders variatie en nieuwe uitdagingen. Dankzij de kleine rondingen kunnen ook kinderen en beginners er op skaten. Voetgangers kunnen er op zitten en liggen en het is ook voor niet-skaters een aantrekkelijk object.

Naast het winnend ontwerp en de publieksfavoriet De Badkuip presenteert de publicatie alle genomineerde inzendingen. De speelse uitgangspunten van de ontwerpwedstrijd worden ondersteund door een tekst van Ian Borden (architectuurhistoricus) over hoe skateboarders de stedelijke omgeving adopteren als betonnen speeltuin en een hoofdstuk uit Jocko Weyland's The Answer is Never over de opkomst van skatecultuur in de jaren tachtig.

co-publicatie met post editions
redactie: Ariadne Urlus, Clint van der Hartt
tekst: Ian Borden, Jocko Weyland
grafische vormgeving: Petra Valdimarsd├│ttir

paperback | 144 p | 13,5 x 22 cm
ISBN
9789460830426 Engelstalige editie
9789460830433 Nederlandstalige editie
Prijs: €
19,50 excl. verzendkosten. Klik hier om te bestellen.
In samenwerking met: 
post editions
 
Gerelateerd
Twist & Shout
Kunst in openbare ruimte
Reclaiming the Street
Tentoonstelling
Links