Evenement
De Wereld van Witte de With: Wes en MAMA's Quartet of Queer Experiences
Van 
vrijdag 9 september 2011
t/m 
zondag 11 september 2011
Locatie: 
Kromme Elleboog (naast Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31)
Tijdens de Wereld van Witte de With - 9, 10 en 11 september in Rotterdam - presenteert Showroom MAMA samen met de Rotterdamse kunstenaar Wes Westenburger Wes & MAMA's Quartet of Queer Experiences. Een circus vol vreemde ervaringen!
Neem een beetje Sheen-drug en een slok Tiger Blood in het Sheenlab en vergaap je aan een verzameling relikwieƫn van de groten der aarde in het rariteitenkabinet. Burleske dame met baard Prinszessin Hans brengt een muzikale performance en sterke man Duncan Allen onderneemt bizarre recordpogingen om zijn mannelijkheid te bevestigen.

Wes & MAMA's Quartet of Queer Experiences
Wes & MAMA's Quartet of Queer Experiences is een verzameling burleske acts in een hedendaags jasje. Het draait om onderwerpen als faam, beroemdheden en machismo. Door alle gekte die rondom beroemdheden bestaat, lijkt het circus de meest geschikte plek om hen aan de wereld te tonen. De wereld van glamour en bravoure wordt zo tot de freakshow die het feitelijk is. De ideaalbeelden van beroemdheden waaraan iedereen zich spiegelt blijken niets meer dan een clownsact.
Het Rariteitenkabinet en het Sheen-lab zijn doorlopend te bezoeken. Performances van Prinzessin Hans en Duncan Allen zijn afwisselend om het uur te zien. Op zaterdag 10 september om 22.30u geeft Prinzessin Hans een speciaal optreden dat alleen toegankelijk is voor passe-partouthouders van 24 uur cultuur.

Wes Westenburger
Wes Westenburger (1981) begint zijn carriƫre als performance kunstenaar. Hij treedt op met de FCKN BSTRDS en staat in amateuristische freakshows bij onder andere de legendarische Galerie Slaphanger en de Hondenkoekjesfabriek. Na een brutale open sollicitatie bij John Kamikaze, leert Wes de kneepjes van het vak bij het circus, met als thuisbasis Wenen en Marseille. Op de Willem de Kooning Academie verdiept hij zich in tekenen en grafiek, maar door uitnodigingen van het Zwitsers/Liechtensteins kunstenaarscollectief Salon Liz, en zomerbaantjes bij Henk Schiffmachers's House of Wonders en Erwin Olaf's Fuque les Strand Balles, komt de focus weer te liggen op performance. In 2008 studeert Wes af. Niet lang daarna breekt hij zijn nek, en belandt in een rolstoel. Hierdoor treedt hij in deze samenwerking met Showroom MAMA met name op als curator.

Wes & MAMA's Quartet of Queer Experience is onderdeel van de tentoonstelling You All Fell For My Act die vanaf 27 augustus bij MAMA te zien is. Deze tentoonstelling is gemaakt door deelnemers aan het Rookies MA traject, de curatorenopleiding van Showroom MAMA.

EASTPAK HAPPY NEW YEAR - Rotterdam Presented by MAMA
Tijdens De Wereld van Witte de With organiseren MAMA en EASTPAK samen een nieuwjaarsfeest om daarmee het begin van het nieuwe (culturele) jaar te vieren. Het feest vindt plaats op 9 september in de Gay Palace, Rotterdam

Met dank aan: 
Duurt & CO Tentverhuur en De Wereld van Witte de With
 
Gerelateerd