Boekpresentatie
Boekpresentatie Harmen de Hoop
Op 
vrijdag 25 november 2011
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29 – 31
Boekpresentatie Harmen de Hoop
Vrijdag 25 november 2011, 17:00 – 18:30
Sprekers: Harmen de Hoop, Jeroen Jongeleen
Harmen de Hoop presenteert bij MAMA zijn recent verschenen boek "Harmen de Hoop", waarin zijn gehele onconventionele oeuvre gebundeld is. Tijdens deze avond wordt De Hoop versterkt door Jeroen Jongeleen. Beiden, al jaren bezig met de straat, lichten aan de hand van één werk toe welke processen vooraf gaan aan de uitvoering van hun werk.

Elke tiende bezoeker krijgt een STREET-ART-PORN-KALENDER kado. Op deze avond kun je De Hoops publicatie laten signeren en kopen voor €35,-. Voor de echte liefhebber heeft Jongeleen nog een aantal buttons voor een prikkie in de aanbieding.

Het boek "Harmen de Hoop" is een monografie en kunstenaarsboek ineen. Het bevat beeldmateriaal
van 54 projecten van De Hoop van de laatste 20 jaar.

Harmen de Hoop
Beeldend kunstenaar Harmen de Hoop onderzoekt verschillende functies binnen de openbareruimte, die vaak voor lief worden genomen. Specifieke plekken in de openbare ruimte worden door De Hoop anoniem gemanipuleerd. Door het verplaatsen van voorwerpen, mensen en dieren wordt de functie en dus de interpretatie van de omgeving anders. De Hoop heeft eerder contouren van een basketbalveld op een braakliggend terrein aangebracht, kapstokhaakjes bij de tramhalte opgehangen en een zebrapad in de stad gerestaureerd. Zijn werk geeft op een zachtaardige en bescheiden wijze commentaar op de openbare ruimte.

Jeroen Jongeleen
De werken van Jeroen Jongeleen zijn geïnspireerd door de publieke ruimte en eindigen daar meestal ook. Door middel van subtiele interventies is hij in constante dialoog met onze hedendaagse beeldcultuur, vooral die van de straat. Omringd door verbodsborden, reclame-uitingen en moderne architectuur laat hij, vaak met een knipoog, zien hoeveel verschillende soorten systemen ons leven domineren en hoe geconditioneerd
wij zijn om daar géén vraagtekens bij te zetten.

Harmen de Hoop, 2011
Uitgever: West, ISBN: 978-90-79917-04-4
Voor meer informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met Marie-José Sondeijker
+31 (0)70.3925359
info@west-denhaag.nl
www.west-denhaag.nl
 
Jeroen Jongeleen
Jeroen Jongeleen
Boek Harmen de Hoop
Boek Harmen de Hoop
Downloads