Lezing
Art as we know it will (never) be the same again!
Een avond over internetkunst gepresenteerd door MAMA en WdKA
Op 
dinsdag 1 november 2011
Locatie: 
Willem de Kooning Academie, Blaak 10
Met bijdragen van: 
Brad Troemel (US, 1987), Josephine Bosma (NL, 1962), Dennis de Bel (NL, 1984), Florian Cramer (DE, 1969), Moderator: Gerben Willers (NL, 1982)
Is de hedendaagse kunst veranderd door het internet? Zo ja, waar is dat aan te zien, op welke wijze is het veranderd? MAMA en de WdKA organiseren een avond over de invloed van het internet op hedendaagse kunst. Diverse sprekers lichten hun visie toe op basis van hun eigen praktijk en gaan met elkaar en het publiek in gesprek. Deze avond is georganiseerd naar aanleiding van Brad Troemels solotentoonstelling The Social Life Of Things in Showroom MAMA van 5 november tot 23 december. Het centrale thema van deze tentoonstelling is hoe informatie en objecten worden verspreid binnen netwerken van personen op internet en in real life en wat hiervan de gevolgen zijn.
Sprekers
Brad Troemel (US, 1987)
Brad Troemel is internetkunstenaar en onderzoekt hoe beelden en objecten van betekenis veranderen als een groep mensen er collectief aan werkt, verspreid over de wereld. www.bradtroemel.com

b]Josephine Bosma (NL, 1962)[/b]
Als journalist en criticus onderzoekt Josephine Bosma sinds 1993 de invloed van internet op de hedendaagse kunst. Tijdens de lezing gaat zij in op haar laatste publicatie Nettitudes – Let's Talk Net Art. www.josephinebosma.com

Dennis de Bel (NL, 1984)
In 2009 studeerde Dennis de Bel af als interactieve media kunstenaar aan het Piet Zwart Insituut in Rotterdam. In zijn werk legt Dennis relaties tussen nieuwe media, objecten uit het dagelijks leven en oude technieken. De Bel werkte eerder samen met JODI, pioniers van de internetkunst en is curator van Triphouse Rotterdam.

Florian Cramer (DE, 1969)
Cramer is researcher binnen het instituut voor Onderzoek & Innovatie van de Hogeschool Rotterdam. Als kunsthistoricus, literatuurwetenschapper en software programmeur doet hij onder andere onderzoek naar de invloed van de hedendaagse internet cultuur op de esthetiek.

Moderator: Gerben Willers (NL, 1982)
Gerben Willers is curator van Showroom MAMA. Daarnaast stelt hij in opdracht van de RuG en de VU een bloemlezing samen van de Nederlandse kunstkritiek in de periode 1958-1975. Als curator is Gerben Willers geïnteresseerd in post internet kunst, maar net zo goed in alle andere vormen (street art, film etc.).
 
Gerelateerd
Links