Tentoonstelling
Raamproject IX
Van 
dinsdag 18 oktober 2011
t/m 
vrijdag 4 november 2011
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Leo Burge (1991, Den Haag), Alican Sahinler (1986, Den Haag), Britt van Eijk (1989, Den Haag), Aleksandar Hill (1989, Den Haag), Milan Anais Groot (1990, Beverwijk), Ai Kato (1989, Den Haag), Tiina Nissinen (1988, Den Haag)
Samengesteld door: 
Christianne van de Weg (1986, Rotterdam) en Rianne Verweij (1987, Gouda)
Begeleidend docent KABK: Ewoud van Rijn
Tijdens de opbouw van de tentoonstellingen van MAMA worden de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Onder begeleiding van een of twee Rookies krijgen groepjes kunstacademiestudenten of andere jonge makers de kans om een ontwerp te maken voor de ramen van de Showroom. Voor raamproject IX werkt MAMA samen met de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag.
De invulling van Raamproject IX wordt verzorgd door derdejaars studenten van de opleiding grafiek. De inhoud van hun presentatie sluit aan op de tentoonstelling The Social Life of Things van Brad Troemel, vanaf 4 november. Het centrale thema van de tentoonstelling is hoe informatie en objecten worden verspreid binnen netwerken van personen op internet en in real life.

De studenten hebben zich laten inspireren door de werkplaats van Brad Troemel, het internet. Zij vertalen de digitale snelweg naar de ramen van de Showroom. Hierbij maken zij gebruik van het grid en de pixels van het beeldscherm.

De begeleidende Rookies zijn Christianne van de Weg, student Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Rianne Verweij, onlangs afgestudeerd aan Lifestyle en Design aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Met ondersteuning van: 
SNS Reaal Fonds and VSB Fonds

Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject V
Raamproject
Raamproject VII
Raamproject
Raamproject XIII
Raamproject
Downloads