Tentoonstelling
The Barbara Brockhaus Show
Op 
vrijdag 10 september 2004
Angie Reed presents: "The Barbara Brockhaus Show"
In het kader van Hard Pop Internationale: Germans and Angry Black Bitches...
Angie Reed presenteert the "Barbara Brockhaus Show" als onderdeel van Germans & Angry Black Bitches, waarin zij Barabara Brockhaus een verveelde secretaresse portretteert. Haar hete en spicy fantasieen, verbeeld in diaprojecties, tekeningen en muziek, zijn haar enige houvast en behoeden Brockhaus van een kleurloze ondergang door het monotone kantoorleven.

Music For The Lazy and Not The BurreaucraZy! De soundtrack van the "Barbara Brockhaus Show" is uitgebracht op Chicks On Speed Records.

Angie Reed is een 'Italian / American' performer en kunstenaar, woont en werkt in Berlijn. Voor the Barbara Brockhaus Show werkte Angie samen met niemand minder dan Gonzales en Patric Catani van de Puppetmastaz en trad samen op met o.a. Peaches.

Hoewel ze de meeste bekendheid geniet als recording artist op het "Chicks on Speed" label, is dit toch slechts een nevenactiviteit. Het werk van Angie beweegt zich tussen visuele kunst, performance en muziek. De muziek op haar meest recente album is in feite de soundtrack bij haar conceptuele performance van een uur, opgebouwd rondom de mythische figuur van de secretaresse naam Barbara Brockhaus.

Voordat Angie Reed als performer in de belangstelling kwam te staan had zij haar sporen al verdiend als beeldend kunstenaar. Ze heeft haar opleiding gevolgd in Berlijn, waar ze tien jaar heeft gewoond: ze werkt voornamelijk met tekeningen, video en animatie. Er staan exposities op stapel in M√ľnchen, Wolfsburg en later dit jaar bij de Kulturbank in Berlijn.

In showroom MAMA zijn Reed's tekeningen in de expositie "Germans and Angry Black Bitches" te zien.

 
Gerelateerd
Hard Pop
Publicatie
Hard Pop/Antistrot
Tentoonstelling