Tentoonstelling
Bruut!
Van 
vrijdag 18 juli 2003
t/m 
zondag 10 augustus 2003
Met bijdragen van: 
Cosh & Hans Hartman, Florentijn Hofman & Carlos Mosquera, Colin van der Sluis & Laan Irodjojo, Bizar 1 & Livia Dencher, Hidde van Schie & Jeanette Pomario, Peter Brenner & Jahanneke van Nus, Oles & Jacqueline Loeve, Gertjan van den Akkerboom & Louise Guardia, The London Police & Hein Dingemans, Johan Kleinjan & Monique Bouman, Natasha Heydra & Belinda Thijsen, DJ Chantelle & Jeroen Pomp, Pepijn van den Nieuwendijk & Minke de Fonkert.
Samengesteld door: 
Jeroen Everaert
Een creatieve blinddate tussen MAMA's en de Heren.
De 26 deelnemende kunstenaars hebben een gemeenschappelijke passie: kunst, die ze beide maken binnen hun eigen circuit; de kunstenaars die MAMA selecteerde werken veelal anoniem in de openbare ruimte (plakcultuur en graffiti) en de Heren genieten bekendheid binnen het gebied van de Outsider Art of de Art Brut. Met andere woorden: wat deze twee groepen verenigt is hun 'passie met een kwassie'.

In Bruut! kregen 13 MAMA kunstenaars en 13 Herenplaats kunstenaars de kans om een creatieve blind-date met elkaar te hebben. Voor beiden betekende het een sprong in het diepe, want nog niet bekend met elkaar, werd men in tweetallen geloot om uiteindelijk elkaar te ontmoeten op het doek.

In BRUUT! Is gelijkwaardigheid en respect essentieel. Door de verstandelijke beperking van de Heren, worden beide partijen uitgedaagd de communicatie te zoeken in de kunst.
In navolging van dit project heeft het museum voor Naïeve Kunst in Marseille interesse getoond om het project-concept over te nemen. 
Links