Tentoonstelling
Under Construction Part Two
Van 
donderdag 12 juni 2003
t/m 
vrijdag 12 september 2003
Locatie: 
De Strip, Vlaardingen
Met bijdragen van: 
Aedding, Action Hero, Apetown, Bacterium, BA 52, Chick'n, Ckoe, Dcent, Dstruct, EASR, EHGZ, Elf, Ephameron, Ewos, ESK, FCP / AMB, Fietspomp, Foxy, Galo, Helikopter, Hiphophobbyklub, Iron, Karski, Kunstaas, Lastplak, Lowlita, Mackplakt, MissDubline, More$ MvM, OE Tietenmonster, Oles, Plug, Shes 54, SON 103, The London Police, Tomek, YEN, Wood.
Samengesteld door: 
Chris Versteeg & Joost ten Bruggencate
De deelnemers waren afkomstig uit de volgende steden: Rotterdam, Utrecht, Antwerpen Nijmegen, Messancy, Hengelo, Eindhoven, Veenendaal, Leeuwarden, Groningen Tilburg, Maastricht, Delft, Amsterdam.
Het project Under Construction bestaat uit twee delen: een expositie van diverse installaties en een serie workshops met een doelgroep scholen in de wijk de Strip.

De expositie transformeerde de oude supermarkt Volume in de Vlaardingse Westwijk in een miniwijk. Een labyrint van houten platen 120 bij 240 en straatmeubilair. De opzet was zo gecreƫerd dat er een 'sticker-wijk' zou groeien.

Tijdens de opening op 21 juni was de projectruimte nog nagenoeg leeg, maar om de twee weken werden er nieuwe muren gebouwd en ingevuld om zo ontstond er uiteindelijk een stelsel van stegen, muurtjes. De bedoeling dat na het neerzetten van een nieuwe muur een nieuwe kunstenaar of crew uitgenodigd wordt om deze te bewerken op zijn/haar eigen manier is zeer geslaagd. Meer dan 40 kunstenaars en crews zijn op de uitnodiging van Versteeg en ten Bruggencate ingegaan en hebben een wand voor hun rekening genomen. Met de omvang van de expositie groeide de reputatie van de Strip in de stickergemeenschap.

Under Construction workshops
Een van de doelstellingen van het programma van mama in de strip is de buurt uit te nodigen om deel te nemen. Na de wat magere deelnemers resultaten van het project de Reus van Vlaardingen werd besloten om dit onderdeel in gerichte en korte workshops gestalte te geven. De resultaten werden op genomen in de expositie.

De workshops werden door enkele van de deelnemende stickeraars gegeven. Ze hebben tekst en uitleg gegeven over de door hun ontwikkelde en gebruikte technieken. De doelgroep bestond uit middelbare scholieren uit Vlaardingen en omstreken. Na een aanvankelijk rustige zomerperiode wegens de schoolvakanties zijn er een aantal van deze workshops uitgevoerd.

Gemeten naar het aantal gewenste bezoekers, zijn de workshops geslaagd. Twee scholen waren te gast bij Under Construction. De basisschool uit met al hun klassen (ca. 180 kinderen) en 't Schravelant college uit Schiedam met drie klassen (ca. 60 leerlingen) zijn langs geweest. Daarnaast zijn er nog een aantal losse deelnemers geweest (ca. 10).

Totaal dus zo'n 250 deelnemers. Joost Ten Bruggecate heeft de meest van de workshops voor de scholen voor z'n rekening genomen.
Deze workshops zijn verder ontwikkeld en hebben een vervolg gehad in opdracht van de SKVR.
 
Gerelateerd
Under Construction
Tentoonstelling