Tentoonstelling
Under Construction - No Stickers in Rotterdam!
Van 
zaterdag 10 mei 2003
t/m 
zaterdag 5 juli 2003
Met bijdragen van: 
Aedding, Dstruct, Lastplak, OE Tietenmonster, Oles, the London Police, Mr Serious
Samengesteld door: 
Chris Versteeg & Joost ten Bruggencate
Sinds 2000 wordt er een nieuw fenomeen binnen de beeldcultuur en in de openbare ruimte exponentieel zichtbaar: de stickercultuur.
Voortvloeiend uit de graffiti stappen de graffiti-schrijvers over op het vervaardigen van stickers en spuit sjablonen en zelf gemaakte posters. In 2003 zijn naar schatting 100 stickeraars actief.

MAMA is met name gefascineerd door de straatcultuur als cultureel fenomeen binnen de huidige beeldcultuur. De vraag of het hier kunst betreft is ondergeschikt. Het is een creatieve onderstroom, die onafhankelijk van het geïnstitutionaliseerde circuit zich manifesteert. Zoals Oles in een interview met de Telegraaf zegt: "de stad is een expositie ruimte en hij moet helemaal vol".

Een subcultuur die de beeldcultuur een zeer rijke voedingsbodem biedt.
De organisatie en uitwerking was in handen van Joost ten Bruggencate en Chris Versteeg. Op uitnodiging van MAMA hebben zij in samenwerking met de Lastplak-crew de programmering van Under Construction ontwikkeld en geproduceerd.

Opmerkelijk was de bijdrage van de London Police: Zij bevestigden een aantal periscopen aan de showroommuren op zo een manier dat wanneer de bezoeker in de periscoop keek tekeningen en posters zag, die de London Police buiten in de Witte de Withstraat had aangebracht op de naburige slijterij Gall en Gall op de parkeergarage en het dak van de Witte de With.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling is er in de Zaal de Unie een debat georganiseerd i.s.m. Cool Politics en heeft Under Construction een vervolg gekregen in de Strip in Vlaardingen, Workshop expositie i.s.m. SKVR en in de programmering van Planet Art in Enschede. Naar aanleiding van Under Construction heeft het televisieprogramma Nova een item gewijd aan de Nederlandse plakcultuur
 
Gerelateerd
Under Construction
Tentoonstelling