Project
Urban Tetris
Van 
vrijdag 18 mei 2001
t/m 
zondag 24 juni 2001
Locatie: 
Spaarndammerplantsoen en andere openbare ruimtes, Amsterdam
Met bijdragen van: 
Frank de Bruijn, Arno Coenen, CrashComfort, Hans Kievit, Maurer United Architects.
Samengesteld door: 
Jeroen Everaert
In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van de Woningwet, organiseerde de gemeente Amsterdam in samenwerking met de Amsterdamse woningcorporaties, projectontwikkelaars en institutionele beleggers, de tentoonstelling 'Urban Tetris - Wij wonen in de toekomst'
Op vrijdag 18 mei vond de Urban Tetris invasie plaats. Vroeg in de ochtend verschijnen er op diverse locaties in Amsterdam 25 wandelende kijkdozen. Deze elementen vormen samen de tentoonstelling Urban Tetris - Wij wonen in de Toekomst, een buitenexpositie die de oplossingen voor het wonen in de stad van de toekomst in beeld brengt. In de kijkdozen geven kunstenaars oplossingen voor de vraagstukken van het wonen in de toekomst. De vormgeving van de elementen is gebaseerd op het bekende computerspel 'Tetris'.

In 4 dagen tijd 'wandelen' de elementen naar het Stadsdeel Westerpark, waar ze op woensdag 23 mei bijeengevoegd worden tot een architectonische sculptuur, op het plein voor gebouw Õt Schip, Spaarndammerplantsoen 140. Op 23 mei vond de officiële opening plaats.