Tentoonstelling
Game Over
A review of the visual culture of gaming interfaces.
Van 
donderdag 18 september 1997
t/m 
zondag 19 oktober 1997
Samengesteld door: 
Gyz La Riviere
In het voorjaar van 1969 demonstreerde de Amerikaan Ralph Baer een nieuw soort spel aan een aantal electronicagiganten: het Home Video System.
Magnavox, van het Hollandse Philips, nam de uitdaging aan en lanceerde dit nieuwe product onder de naam: De Odyssey. Dat deze novelty uit zou groeien tot een wereldwijd fenomeen had niemand durven dromen. Na het succes van de Odyssey zijn talloze videospelsystemen en videospelletjes uitgebracht, zoals Pong van Atari uit 1972 of de mega blockbuster Space Invaders.

Nu Mario Bros. populairder is dan Mickey Mouse is het tijd voor een overzichtstentoonstelling van het videospelsysteem. De spil van de tentoonstelling is de uitgebreide privecollectie van Gyz la Riviere.

De bezoeker krijgt niet alleen een betere kijk op de oorsprong en de ontwikkeling van het videospel, hij /zij kan de spelletjes (over de 200)zelf spelen. Atari 2600, Pong, Pac man, Sony Playstation, Sega, Virtual Boy en vele anderen zijn te zien en bespeelbaar in MaMARCADE.

De tentoonstelling is bovendien uitgebreid met computeranimaties van 1 bit tot 64 bits geselecteerd door Gyz de la Riviere.