Mathew Bajda
Mathew Bajda
Sandy Kim
Sandy Kim
Chris Lux
Chris Lux
Boudewijn Bollmann
Boudewijn Bollmann
Kirsten Wilmink
Kirsten Wilmink
Michelle-Aimée
Michelle-Aimée
Tentoonstelling
Muddguts Meets Homebase
Van 
vrijdag 26 maart 2010
t/m 
zondag 16 mei 2010
Opening: 26 maart 2010, 19:00 - 23:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Barry McGee, Boudewijn Bollmann, Chris Lux, Josh Lazcano, Kirsten Wilmink, Mark Cross, Matthew Bajda, Michelle-Aimée van Tongerloo, Patrick Griffin, Sandy Kim, Stefan Simikich
Samengesteld door: 
Stefan Simikich en Mark Cross
MAMA presenteert de fototentoonstelling Muddguts Meets Homebase. In deze tentoonstelling staan de overeenkomsten en tegenstellingen tussen de rauwe fotografie van het Amerikaanse fotoblog Muddguts en het werk van de Nederlandse kunstenaars Boudewijn Bollmann, Michelle-Aimée van Tongerloo en Kirsten Wilmink centraal.
Waar in het werk van Muddguts de persoonlijke leefwereld van de fotografen en randfiguren van de Amerikaanse samenleving naar voren komen, is in de Nederlandse fotografie een meer onderzoekende houding te zien. Nieuwe, onbekende werelden worden vastgelegd. Tegelijkertijd ligt zowel bij 'Muddguts' als 'Homebase' de focus op de buitengewone fenomenen van het alledaagse leven. Alledaagse situaties met een humoristische ondertoon geven een uitzonderlijke, soms controversiële, blik op de realiteit.

De snapshotachtige fotografie van Muddguts kent een grote liefde voor het gemis van logica en breekt met het verlangen naar vooruitgang. Titelbordjes ontbreken, curatoren Stafan Simikich (medeoprichter Muddguts) en Marc Cross tonen zichzelf en de andere kunstenaars als anoniem onderdeel van het collectief.

Ook de Nederlandse kunstenaars in Muddguts Meets Homebase nemen de wereld met een onbevooroordeelde en vrije blik in zich op. Dit wijkt af van de meer gangbare conceptuele benadering in de huidige fotografie. Het werk in Muddguts Meets Homebase staat eerder in een fotografische traditie met voorgangers als Ed van der Elsken of Joel Meyerowitz.

In Muddguts Meets Homebase is er extra aandacht voor twee fotopublicaties. In MAMA wordt exclusief het Amerikaanse tijdschrift Hamburger Eyes Photo Periodical verkocht. Boudewijn Bollmann maakt speciaal voor Muddguts Meets Homebase een nieuwe editie van zijn fotomagazine Twisted Streets waarin hij, in opdracht van MAMA, zijn blik op Rotterdam werpt.

Samenstellers tentoonstelling
Het Muddguts gedeelte van de tentoonstelling is samengesteld door Stefan Simikich en Mark Cross. Stefan Simikich is fotograaf en mede oprichter van het fototijdschrift Hamburger Eyes Photo Periodical. Mark Cross (aka mark mark mark aka cake) is kunstenaar en uitgever van het Muddguts zine.

meer muddguts op www.muddguts.com

Special event:
Openingsfeest Je ne regrette rien
26 maart 2010, 23:00 - 05:00
in Gay Palace, Schiedamsesingel 139
GRATIS tot 00:00 (na 00:00: €5,- entree)


Homebase is samengesteld door Karin de Wild. Otto Snoek begeleidt Michelle-Aimée van Tongerloo in aanloop naar deze tentoonstelling.

Extra informatie
Voor extra informatie over Muddguts Meets Homebase of beeldmateriaal kunt u zich richten tot Alyssa Mahler (alyssa@showroommama.nl) of Gerben Willers (gerben@showroommama.nl).
Met ondersteuning van: 
Gemeente Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gerelateerd
Links