Tentoonstelling
Ladies At Home
A project about us, made for them, comes home…
Op 
vrijdag 15 juli 2005
Ladyshave Home Edition opent in Showroom MAMA op vrijdag 15 juli 2005. De expositie biedt de bezoekers van MAMA deze zomer de mogelijkheid om een spannende tentoonstelling te zien met werk van enkele van de hotste Nederlandse kunstenaars van dit moment.
Ladyshave Home Edition begon als een samenwerkingsproject tussen MAMA en Cell Project Space in Londen. Daar werd Ladyshave afgelopen mei-juni getoond. Het Londense publiek werd gevraagd om zijn vooronderstellingen over Dutch womanhood te vergelijken met de visies van Nederlandse kunstenaars op female identity en gender. In deze aangepaste en uitgebreide versie, de Ladyshave Home Edition, krijgt het Nederlandse publiek nu dezelfde kans.

In het licht van de terugkerende interesse in 'gender politics', duidelijk zichtbaar in het programma van de Biënnale van Venetië deze zomer en een van de zwaardere sociale onderwerpen in de Nederlandse samenleving, biedt MAMA wederom bijtijds een tentoonstelling die meningen uitlokt. Ladyshave geeft daarbij bewust ruimte aan een aantal kunstenaars uit de nieuwe, aankomende generatie, inclusief een aantal dat interessant is voor het Rotterdamse thuispubliek.

Een van de nieuwe, getalenteerde gezichten is Marga Weimans, een Rotterdamse die onlangs is afgestudeerd aan de wereldberoemde mode-afdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Een van de inspiratiebronnen voor haar prachtig uitgevoerde ontwerpen is de lokale Rotterdamse straatcultuur, gekenmerkt door multiculturele cross-overs.

DJ Chantelle is een ander lokaal gezicht, wellicht het bekendst als lid van de Artoonisten, de makers van het Marten Toonder monument op de Blaak. DJ Chantelle's modulaire installatie heeft de vorm van een stijlkamer, uitgevoerd in keramiek, wijn, houtskool, make-up en andere media. Sexuele verleiding en politieke intriges van een op hol geslagen handelsvrouw zijn onderwerp van deze installatie.

Risk Hazekamp toont naast foto's, haar minder bekende tekeningen en video-werk. Zij portretteert 'de enkeling als buitenstaander' . Daarbij staat de (on)mogelijkheid van het benoemen van de eigen gender zonder dat van 'de ander' in de vraagstelling centraal.
 
Gerelateerd
Ladyshave Home Edition
Tentoonstelling