Foundation of the International Errorist
Foundation of the International Errorist
A Comer!
A Comer!
Anthology Exhibition
Anthology Exhibition
El Mierdazo
El Mierdazo
Archive Errorist Kabaret
Archive Errorist Kabaret
Tentoonstelling
Etcétera...
Van 
vrijdag 4 juni 2010
t/m 
zondag 8 augustus 2010
Opening: 4 juni 2010, 19:00 - 23:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Etcétera... (Loreto Garin Guzman & Federico Zukerfeld)
Van 4 juni tot en met 8 augustus 2010 is in MAMA het werk te zien van de Argentijnse kunstenaarsactiegroep Etcétera... Dit samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars, dichters, poppenspelers en acteurs, aangevoerd door Federico Zukerfeld en Loreto Garin Guzman, is opgericht in 1997 en infiltreert in sociale manifestaties en conflicten.
De verslagen en vertalingen van de infiltraties van Etcétera... worden verplaatst naar de massamedia en tentoonstellingsruimtes. Deze tentoonstelling is een overzicht van dertien jaar Etcétera... in foto's, film en pamfletten wordt verslag gedaan van hun acties. Een centraal werk in de tentoonstelling is het Kabaret d'Error, een installatie van zwart-witte schilderijen en bordkartonnen historische figuren die in de setting van een vooroorlogs theater commentaar leveren op 'errors' die de loop van de wereldgeschiedenis bepaald hebben. Voor hun eerste solopresentatie in Nederland wordt de installatie in de showroom aangepast aan de Nederlandse politieke ontwikkelingen en 'errors'.

Het Kabaret d'Error komt voort uit de fascinatie van Etcétera... voor 'errorism', een levensfilosofie gebaseerd op het maken van fouten. In 2005 richtte Etcétera... The International Errorists op, een organisatie die inmiddels wereldwijd is vertakt en onafhankelijke cellen kent. The International Errorists beschouwen 'errors' als de sleutel in de ontwikkeling van de mensheid.

De installatie Kabaret d'Error was eerder te zien op de Biennale van Istanbul (2009), en de Cuvée Biennale in Linz. Etcétera...'s performances en installaties waren in Europa eerder te zien in Museum Ludwig (Keulen, 2004), Kunsthalle Fridericianum (Kassel, 2005), Galerie Frank Elbaz (Parijs, 2008).
 
Downloads