Mister Miyagi 2006 in full swing!
Het Mr Miyagi programma 2006 is in volle gang. De geselecteerde deelnemers hebben zich vol overgave in de onderzoeksfase van het project gestort. Zij bekijken eindexamenshows en gaan op atelierbezoek in België en Nederland.
Het was niet eenvoudig om uit alle aanmeldingen 6 nieuwe curatoren te selecteren die het volledige Mr Miyagi programma gaan volgen.
Uiteindelijk zijn de mentoren tot een selectie gekomen. MAMA is vereerd om deze 6 nieuwe curatoren te mogen voorstellen:

Petra Heck (Amsterdam), Magali Meijers (Amsterdam), Katayoun Arian (Leiden), Femke Vos (Leiden), Elke van Eeden (Den Haag) en Camiel van Lenteren (Utrecht).

Zij zijn gevraagd om voor showroom MAMA een project te ontwikkelen dat hun visie als curator geeft op het werk van in 2006 afgestudeerden van academies in de Benelux. Zij reizen rond voor bezoek aan academies in Gent, Rotterdam, Amsterdam, Enschede, Zwolle, Groningen, Arnhem, Antwerpen, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Breda en Brussel.

MAMA heeft achter de schermen een speciale e-learning area opgezet, waar documentatie van kunstenaars kan worden opgeslagen en gedeeld, in de fora kunnen de Mr Miyagi curatoren onderling en met hun mentoren discussiëren.

Gezien de activiteit op het net, wordt het een geweldig project dat op 1 december 2006 in showroom MAMA in première gaat.

Het internationale mentorenpanel dat begeleiding en feedback geeft, bestaat uit Ken Pratt (curator Londen), Bettina Carl (kunstenares/curator Berlijn), Jan van Woensel (curator Antwerpen), Sophie van Olfers (curator WdW Rotterdam), en Nous Faes (directeur Showroom MAMA Rotterdam).
 
Links