Aankondiging Mr Miyagi 2007
MAMA's uitdagende onderwijsprogramma Mr. Miyagi Curating Tomorrow biedt jonge kunstenaars en academici die als curator actief willen zijn de kans om een expositie/project samen te stellen en te produceren. Opgezet als een fast-course curating worden de deelnemers door een internationaal team van curatoren én de staf van MAMA klaargestoomd voor het curatorschap.
Het Mr. Miyagi programma
Doel van het programma is het opbouwen van kennis, capaciteit en vakkundigheid bij de nieuwe generatie die zich gaat bezighouden met kunst & cultuur door middel van gerichte praktijkervaring.
Het project dat ter afsluiting aan de buitenwereld wordt getoond, laat het talent van jonge kunstenaars zien. Dit -internationale- talent wordt door de curatoren gespot op de diverse eindexamenpresentatie van academies in Nederland en België. Ook jonge kunstenaars profiteren hier dus van; hun werk vindt een plek in de internationale context waarin MAMA zich bevindt..

Het programma biedt deelnemers het volgende:

* Deelname aan een aantal intensieve workshops die worden gegeven door een internationaal panel van mentoren
* Toegang tot ondersteuning, advies en begeleiding van een internationaal panel van curatoren
* Toegang tot ondersteuning, advies, begeleiding en praktische tips van specifiek personeel binnen MAMA
* Toegang tot 'peer support', inclusief het gebruik van e-learning om te communiceren met en te leren van elkaar
* De mogelijkheid om te werken als curator en een beeldend kunstproject te realiseren dat, door het geboden inzicht in de strategieën en dagelijkse praktijk van een actieve hedendaagse kunstinstelling, in de actualiteit staat.

Hoe kan ik meedoen?
Als je denkt dat je de volgende getalenteerde en creatieve curator bent of denkt dat curator hét beroep voor jou is, schrijf je dan in. Meer informatie over het programma, het inschrijfformulier en de randvoorwaarden vind je medio maart op de website.

Benieuwd naar hoe de vorige Miyagi's het deden? Klik op de gerelateerde projecten Spacequake en Positioning System
 
Gerelateerd
Spacequake
Tentoonstelling
Positioning System
Tentoonstelling