Evenement
MSLM Report I
Omdat er in de media vooraf een hele buzz rondom MSLM was ontstaan, hield MAMA een speciale presentatie voor de pers.
Natasa Heydra, curator van de tentoonstelling, en drie redactieleden van het magazine, Anny Sheikh, Hasna Boutahiri en Bushra Sayed, bijgestaan door Andreia Costa en Femke Dekker, waren druk met interviews geven. Want VPRO's Villa Achterwerk, NOS, Wereldomroep, NMO én persagentschap Reuters hadden allemaal aan de uitnodiging gehoor gegeven. Twee redactieleden misten we jammer genoeg in dat spektakel: Yonca Özbilge zat in het buitenland en Soad Bouchentouf kwam net te laat om BN'er te worden.

De publieksopening daarna liep snel vol met collega's uit het veld, nog meer prachtige Moslima's, medewerkers aan het project en andere fashionadas, terwijl cameramensen bleven hangen, omdat het zo gezellig was. Veel aandacht was er voor de jonge ontwerpster Mada van Gaans, voor stylisten Patrick van Timmeren, Aicha Marley en Simone de Koning en voor fotografenduo Petrovsky & Ramone. Wie de show nog gaat bekijken: let vooral op de nieuwe creaties die Mada en Iniy Sanchez speciaal voor MSLM hebben gemaakt! Lees meer over hen in het interview (zie rechterkolom).

Staf en vrijwilligers van MAMA zijn nu dagelijks druk met het geven van rondleidingen en workshops aan scholieren en andere geïnteresseerde groepen. Wil je dat ook, mail dan naar info@showroommama.nl wie weet is er nog ruimte in de agenda. MSLM is nog te zien in Showroom MAMA t/m 10 juni en het magazine is te koop (of te bestellen) bij de betere boekhandel.
 
Gerelateerd