Imke Ruigrok
Imke Ruigrok
Charl Landvreugd
Charl Landvreugd
Ipek M. Sur
Ipek M. Sur
Eva Roovers
Eva Roovers
Tom Goossen
Tom Goossen
Marie-Anne Souloumiac
Marie-Anne Souloumiac
Mister Miyagi 2007 - Off they go!
Het Mr Miyagi programma 2007 is weer van start gegaan. De geselecteerde deelnemers storten zich vol overgave in de onderzoeksfase van het project. Zij gaan eindexamenshows bekijken in België en Nederland, bezoeken kunstenaarsinitiatieven en gaan op atelierbezoek.
Mama heeft speciaal voor dit project een e-learning area opgezet waar documentatie van kunstenaars kan worden opgeslagen en gedeeld en waar men in de fora kan discussiëren met de Mr Miyagi curatoren en mentoren. De nu al driftige activiteiten op deze zogenaamde moodle beloven een bijzondere show die in December 2007 te zien zal zijn.

Wederom was het niet eenvoudig om uit alle aanmeldingen 6 nieuwe curatoren te selecteren die het volledige Mr Miyagi programma gaan volgen. MAMA is vereerd om hen hier te mogen voorstellen: Imke Ruigrok, Charl Landvreugd, Ipek M. Sur, Eva Roovers, Tom Goossen en Marie-Anne Souloumiac.

Zij gaan voor MAMA een project ontwikkelen dat hun visie als curator geeft op het werk van in 2007 aan academies in de Benelux afgestudeerden. Het internationale mentorenpanel dat onze Miyagi's begeleiding en feedback geeft, bestaat deze keer uit Ken Pratt (curator Londen), Bettina Carl (kunstenares/curator Zürich), Janice McNab (kunstenares Amsterdam/Edinburgh) en Nous Faes (directeur Showroom MAMA Rotterdam).