Evenement
MAMA's noise, rock and electro soundbites report
De speciale events van het Wereld van Witte de With festival liepen helemaal zoals de bedoeling was dit jaar. Van eigen bodem kwam MONO en dat lokte op vrijdagavond een grote schare enthousiaste en dankbare fans naar Gaypalace.
De band speelde uiteindelijk, inclusief toegiften, bijna een uur. Niet ongebruikelijk raakte de benedenzaal hutjemutje verstopt met zoveel publiek en was het dringen. En pas toen de electro gangers de weg naar de bovenzaal vonden, waar Hannah Holland in een dikke rookmist haar laatste batty bass mix er in stampte, kreeg de avond zijn balans. We hadden ruim 500 man publiek binnen dit jaar, bijna full house dus, en rolden om half vijf uur blij en tevreden in bed.

En dan hadden we nog de Belgische invasie van Quasar Noise Lab, het collectief van Philip Metten. Drie optredens stonden er gepland, waarvan twee bij nacht. De noise van de bandleden Aldo Struyf en Dave Schroyen was niet zozeer hard maar wel heel erg diep, met een spectaculaire nagalm die van een verlaten truck minutenlang bleef rondzingen. We waren al bang dat onze speakers het niet zouden overleven. En inderdaad, ze gingen dwars door de veiligheidsklep heen....

Hiernaast een korte impressie van wat Belgica bij ons teweeg bracht, denk de sound er maar bij!
 
Gerelateerd
Streetmodernism
Tentoonstelling