Evenement
Foto's Project(or)
MAMA trok het oude hoofdpostkantoor aan de Coolsingel op vrijdag 1 februari 2008 met groot materieel binnen, en op dinsdag 12 februari was alles weer spic and span. Daar tussenin lieten we zien hoe gevarieerd en energiek het kunstaanbod vandaag de dag is, via al die projectruimtes die op onze uitnodiging naar Rotterdam kwamen om zichzelf en hun kunstenaars te presenteren.
Deelnemers kwamen van heel heel ver weg (Cameroen, Los Angeles, Casablanca, Melbourne en Johannesburg), tot aan om de hoek (het Rotterdamse nieuwe westen, Den Haag en Breda) ? en uit heel veel steden daar tussen in. De bijna 2.500 bezoekers die Project(or) in 5 dagen 'kunstbeurs' bezochten waren ongekend gemèleerd voor een hedendaagse kunstpresentatie. Natuurlijk was het kunstveld benieuwd wat Project(or) in huis had, en mede dankzij actieve persvoering en aandacht (zie boven) kwamen er erg veel professionals, ook uit buurlanden.

Extra leuk was de goed geslaagde actie met de Havenloods, die op zaterdag zo'n 200 Rotterdammers met kortingsbonnen binnen bracht. Ook de buitenpresentatie op het trottoir door K3 Project space uit Zurich, trok veel nieuwsgierige passanten bij ons naar binnen en de aantrekkelijk gehouden toegangsprijs van E 3.50 mocht geen belemmering heten. Groepen kunstacademie studenten uit het hele land, die gratis naar binnen mochten, het netwerk van MAMA en andere initiatieven, betrokken ambtenaren, galeriehouders en verzamelaars maakten het gezelschap compleet. Hieronder vast een kleine sfeerimpressie in beeld die we binnenkort aanvullen. En wat MAMA betreft: alle sponsoren, fans, bezoekers, vrijwilligers en deelnemers waanzinnig bedankt voor jullie vertrouwen en inzet! Volgend jaar doen we weer wat leuks tijdens Art Rotterdam!
 
Vorige / Stop / Volgende
Gerelateerd