Tentoonstelling
Revolution In Our (life)Time
Van 
zaterdag 20 november 2010
t/m 
zaterdag 18 december 2010
Opening: 20 november 2010, 15:00 uur
Locatie: 
Kunstplatform De Kapsalon, Bloemfonteinstraat 3 en 17, Rotterdam
Met bijdragen van: 
Antonio Guzman, Ashley Nijland, David Elshout, Guido Iwan Johanns, Katayoun Arian, Kevin Amstelveen, Kiki Peeters, Koert Jobse, Michael van Kekem, Ose Cornelisse, Patrick McCurdy, Thijs Lansbergen
Kunstplatform De Kapsalon en MAMA presenteren de resultaten van een masterclass: een serie posters en een documentaire. Twaalf kunstenaars, beeldmakers en kunstcritici werkten intensief samen met master Emory Douglas (USA, 1943), voormalig graficus van de Black Panther Party.
Douglas begeleidde de deelnemers aan deze masterclass in hun conceptvorming en ontwerp. De posters zijn gezeefdrukt in samenwerking met Mesh Print Club. In de Kapsalon worden de posters vertoond samen met film- audio- en fotomateriaal over de Black Panther Party.

Tijdens de masterclass stond de vraag naar het vormgeven van een zo duidelijk mogelijk communicerende emancipatoire boodschap centraal. De deelnemers hebben individueel invulling gegeven aan deze vraag. Het resultaat is een serie uiteenlopende posters met een rijke variatie in thematiek: van angst tot politiek acitivisme.

De tentoonstelling in Kunstplatform De Kapsalon maakt deel uit van MAMA's project (I Can) Feel the Pulse (2010). Hierin staan de cross-overs tussen hiphop en (beeldende) kunst centraal. Het project (I Can) Feel the Pulse behelsde naast de gelijknamige tentoonstelling in Showroom MAMA een lezing, debat, de masterclass door Emory Douglas en een performance. Bij het project wordt een publicatie uitgegeven, ontwikkeld in nauwe samenwerking met Mesh Print Club.

MAMA en De Kapsalon danken Emory Douglas, Mesh Print Club, YourSpace, Niki van Strien, Sandim Mendes en alle deelnemers aan de masterclass voor hun geweldige inzet.

www.dekapsalon.net
Bloemfonteinstraat 3 en 17
Openingstijden: di-vr van 13:00-17:00 en op afspraak
Met ondersteuning van: