Evenement
De onthulling van Paint My Picture!
12 september 2008, 18:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Vrijdag om 18:00 uur is het hoogtepunt van onze Paint My Picture! publieksactie. Hans Walgenbach (directeur van Historisch Museum Rotterdam Het Schielandshuis) onthult het schilderij dat Niels Smits van Burgst heeft gemaakt naar misschien wel úw vakantiefoto.
De afgelopen weken kregen wij honderden vakantiekiekjes binnen van mensen die enthousiast terugkwamen van hun vakanties. Niels Smits van Burgst is op dit moment hard aan het werk om één van deze foto's te vereeuwigen in zijn kenmerkende schilderstijl in olieverf op doek. Het werk wordt eerst geëxposeerd in de showroom waarna het doorreist naar Het Schielandshuis. Daar is het vanaf dinsdag 16 september te bewonderen.

In het Schielandshuis wordt het hele Paint My Picture! project uit de doeken gedaan. Het winnende schilderij komt in het museum te hangen vergezeld van een fotoalbum met alle ingezonden foto's. In dit boek kunt u zien hoe uiteenlopend mensen hun vakanties fotografeerden.

Want hoe legden de inzenders hun vakanties vast? Dit was niet alleen afhankelijk van het land dat men opzocht, in het druilerige Nederland dit jaar geen jeu de boules spelende naaktkampeerders, maar ook van verschillende interesses. Zo maakte Ernest Claassen foto's van de inwoners in Pakistan terwijl Marie José Klok Claessens en haar man vooral zichzelf fotografeerden in Egypte . En Debbie van der Breggen? Zij fotografeerde het hoofd van het paard
waar ze op zat terwijl ze over het Nederlandse strand draafde. Een eervolle vermelding ook voor Elsa Janssen die een foto van zichzelf inzond met een neushoorn op de achtergrond.

Zo hebben we wel meer favorieten gezien. Maar het is uiteindelijk Niels Smits van Burgst die een foto uitkiest om een schilderij van te maken. Het blijft voor zowel ons als voor de inzenders een groot geheim wat het schilderij laat zien. Kom daarom allemaal naar de onthulling van Paint My Picture!
 
Gerelateerd
My First Solo
Tentoonstelling