Raamproject
Raamproject V
Van 
dinsdag 28 december 2010
t/m 
donderdag 20 januari 2011
Opening: 7 januari 2011
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Kunstenaars: Wes Westenburger, Salon Liz
Rookies: Lena Rufli, Eva Nobbe
Samengesteld door: 
Margriet Brouwer, projectleider MAMA
In 2008 ontwikkelde Wes Westenburger de reizende performance Wes's Circo Papi Kuko. Tijdens het Raamproject worden de attributen uit de performance nogmaals getoond. Het werk bestaat uit circuskostuums, gemaakt door het Liechtensteins/Zwitsers kunstcollectief Salon Liz, bestaande uit Anna Hilti, Stefanie Thöny en Anita Zumbühl.
Raamproject V is de voorbereidende presentatie voor The Adventures of the Great Abnerio, een solotentoonstelling van verhalenverteller Abner Preis, die vanaf 22 januari in MAMA te bezichtigen is. De tentoonstelling speelt zich af rond het personage The Great Abnerio en zijn reizen over de wereld. Het werk van Abner Preis en Wes Westenburger ontmoet elkaar in hun fascinatie voor het circus en circusartiesten.

Wes Westenburger studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Kort daarna brak hij zijn nek en raakte hij lichamelijk beperkt. Tijdens het International FilmFestival Rotterdam bundelen Wes Westenburger en Abner Preis hun krachten om samen een circusshow en film te maken. Onder directie van Wes Westenburger strijkt The Great Abnerio neer in YourSpace met zijn eigen circus. De circusvoorstelling wordt gedirigeerd door Wes, terwijl The Great Abnerio de hoofdrol speelt, bijgestaan door acteurs die de overige rollen voor hun rekening nemen. De film gaat op 5 februari 2011 in première op het IFFR.

In MAMA's Raamprojecten krijgen de Rookies, MAMA's vrijwilligers, de kans als junior curator raampresentaties samen te stellen. Tijdens de opbouw van de tentoonstellingen van MAMA worden de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Verantwoordelijk voor Raamproject V zijn Rookies Lena Rufli ('87, Wiesbaden) en Eva Nobbe ('90, Utrecht). Lena studeert vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Eva is tweedejaars student Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam.
Met ondersteuning van: 

Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject VI
Raamproject
Raamproject VII
Raamproject
Raamproject IX
Tentoonstelling
Raamproject XIII
Raamproject