The Adventures of the Great Abnerio door Emine Yalçınkaya
Tentoonstelling
The Adventures of the Great Abnerio
Van 
vrijdag 21 januari 2011
t/m 
zondag 13 maart 2011
Opening: 21 januari 2011, 19:00 - 23:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Abner Preis
Samengesteld door: 
Gerben Willers
Abner Preis vertelt simpele verhalen met een positieve, kinderlijke, verhaallijn. Abner bouwt decors en betrekt zijn publiek in zijn verhalen door een saamhorigheidsgevoel te creëren. Voor The Adventures of The Great Abnerio maakt Abner een "interactive story experience based on friendship, fantasy, magic and - most importantly - storytelling."
Abner Preis' solotentoonstelling in MAMA is geconcentreerd rond het personage The Great Abnerio en zijn reizen over de wereld. The Great Abnerio is de 'sterke man' in zijn eigen rondreizende show waarin hij verhaal doet van zijn avonturen als superheld, over zijn vrienden en de magie die hij tijdens zijn reizen heeft geleerd. In de tentoonstelling is een magisch theater te zien,tekeningen, sculpturen en een ark met 'squiglies' aan boord. Het centrale werk in de tentoonstelling is een grote draaimolen waarin de bezoekers plaats kunnen nemen en naar verhalen over en van The Great Abnerio kunnen luisteren. Het publiek wordt uitgenodigd om in de huid van The Great Abnerio te kruipen. Iedereen die de tentoonstelling bezoekt krijgt een snor, net zo'n mooie als die van The Great Abnerio.

The Great Abnerio maakt van 1 t/m 6 maart een tour door Nederland waarin hij zijn avonturen zal delen met het Nederlandse publiek. The Great Abnerio komt o.a. naar Schunck* (Heerlen), W139 (Amsterdam) en MU (Eindhoven). Op uitnodiging van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) neemt Abner een film over het rondreizende circus van The Great Abnerio op. Deze film gaat 5 februari in première op het IFFR.

Abner Preis' verhalen hebben alledaagse zaken en universele menselijke emoties als onderwerp. De karakters in zijn verhalen zijn figuren als Donkey Dan, een jongen die zich niet geaccepteerd voelt door zijn vrienden omdat hij een enorme piemel heeft die hij zijn donkey noemt. Dan is een outsider tot hij tijdens een vakantie in Afrika met zijn familie de Donkey stam ontdekt. De Donkey stam neemt Dan op in hun groep. Zijn verhalen gaan over Spots en Stripes, een hond en een kat die van hun baasje leren om respect voor elkaar te hebben en elkaar lief te hebben. Pete the Pig en Charly the Clown is een verhaal over een biggetje dat zijn ouders kwijt geraakt is op de kunstbeurs... en daar uiteindelijk een vriendje vindt met wie hij over de wereld kan reizen.

Je kunt nu een speciale 'The Great Abnerio and Friends Tour' poster € 20,- en t-shirt € 15,- kopen, gesigneerd door Abner Preis.
Met ondersteuning van: 
namen

Gerelateerd
Downloads