Publicatie
Revolution is a process
Op 
zaterdag 20 november 2010
Revolution is a process werd uitgegeven ter gelegenheid van het project (I Can) Feel the Pulse. Dit project bestond uit meerdere onderdelen rondom de gelijknamige tentoonstelling in Showroom MAMA.
Centraal stond het onderzoek naar de cross-overs tussen hiphop en (beeldende) kunst. Inspiratiebron was de brede zwarte emancipatoire beweging in de VS die aan hiphop ten grondslag ligt. Het boek is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met Mesh Print Club, O.O.N.A. en de deelnemers van de masterclass door Emory Douglas. De publicatie is uitgegeven in een oplage van honderd, waarvan een speciale editie is gemaakt in een oplage van vijftien.

Alle onderdelen van het project (I Can) Feel the Pulse komen in de publicatie samen. Naast teksten en documentatie van de tentoonstelling, het debat en de masterclass bevat de publicatie twee gezeefdrukte en genummerde posters. De vormgeving en uitwerking zijn gebaseerd op de technieken die Emory Douglas als grafisch vormgever in zijn Black Panther Party materialen gebruikte. Een combinatie van druktechnieken is toegepast voor de publicatie: stencil print, zeefdruk en kleurendruk. De uitneembare posters zijn ontworpen door respectievelijk Patrick McCurdy en Kiki Peeters in samenwerking met Ose Cornelisse.

Revolution is a process is te koop voor €10,- en de speciale editie voor €20,-. Verkooppunten zijn Showroom MAMA, Kunstplatform de Kapsalon, PrintRoom en Bookcase. Stuur een email naar info@showroommama.nl om de publicatie te bestellen. Geef in de email aan of je geïnteresseerd bent in een normale of speciale uitgave. Bij opsturen per post worden extra verzendkosten a €1,76 in rekening gebracht.

Revolution is a process
Publicatiedatum: 20 november 2010
Met bijdragen van: Ariadne Urlus, Charlie Dronkers, Patrick McCurdy, Katayoun Arian, Kiki Peeters & Ose Cornelisse
Redacteur: Margriet Brouwer
Oplage: 100, waarvan 15 speciale edities
Taal: Engels
Pagina's: 38
Vormgeving: O.O.N.A.
Co-uitgever: Mesh Print Club
Met dank aan: Abner Preis, Amira Gad, Emory Douglas, Hasna El Maroudi, HipHopHuis, Jefferson Pinder, Lloyd Marengo, Mesh Print Club, Kunstplatform De Kapsalon, YourSpace.
ISBN: 978-90-816473-1-1
Met ondersteuning van: 

Gerelateerd
(I Can) Feel the Pulse
Tentoonstelling