Vorige / Stop / Volgende
Evenement
The Great Abnerio's Circus
Première: 5 februari 2011, 18:00 uur
Locatie: 
Your Space, Kruiskade 9 Rotterdam
Met bijdragen van: 
Abner Preis en Wes Westenburger
Samengesteld door: 
Gerben Willer en Margriet Brouwer, project coördinatie
Tijdens het International Film Festival Rotterdam maakt MAMA een circusshow en filmvoorstelling in samenwerking met Abner Preis en Wes Westenburger.
The Great Abnerio speelt de hoofdrol in de film, evenals in de tentoonstelling The Adventures of The Great Abnerio, die tot en met 13 maart te zien is in Showroom MAMA. The Great Abnerio is een fictief personage van verhalenverteller en beeldend kunstenaar Abner Preis. Hij is de 'sterke man' in zijn eigen rondreizende show waarin hij verhaal doet van zijn avonturen als superheld, over zijn vrienden en over de magie die hij tijdens zijn reizen heeft geleerd.

Onder directie van Wes Westenburger strijkt The Great Abnerio neer in Your Space, bijgestaan door ruim 35 vrijwilligers die acteren, filmen en kostuums maken. Wes Westenburger, voormalig circusartiest, studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij maakte grote indruk met zijn Circo Papi Kuko dat onder andere in Galerie Daeppen in Basel neerstreek. Helaas brak hij vlak na zijn afstuderen zijn nek en belandde in een rolstoel. De opnames van The Adventures of The Great Abnerio vinden plaats in Your Space op vrijdag 28 januari, waar de film op 5 februari om18:00 uur in première gaat. Showroom MAMA en Your Space zijn XL-locaties van het IFFR in het kader van haar 40-jarig jubileum.
 
Gerelateerd