Evenement
The Great Abnerio & Friends Tour
Van 
dinsdag 1 maart 2011
t/m 
woensdag 9 maart 2011
Met bijdragen van: 
Abner Preis
Samengesteld door: 
Gerben Willers
In het kader van zijn solotentoonstelling The Adventures of The Great Abnerio bij Showroom MAMA, Rotterdam, reist Abner Preis, na een succesvol bezoek aan het International Film Festival Rotterdam, van 1 tot en met 9 maart verder door Nederland met The Great Abnerio & Friends Tour.
Tijdens deze unieke tournee naar de, letterlijk, uiterste hoeken van Nederland vertelt The Great Abnerio over zijn levensavonturen en komt dit fictieve personage, in verschillende media, tot leven. Er worden verhalen verteld, vertoond en popcorn gebakken. Het publiek wordt actief betrokken bij het verhaal, en maakt samen met The Great Abnerio een sculptuur waarin ieders hoop, liefde en kostbare herinneringen samenkomen. Bij elke kunstinstelling die wordt aangedaan tijdens de tour, wordt de sculptuur ceremonieel begraven, om een blijvende herinnering te vormen.

The Adventures of The Great Abnerio is een solotentoonstelling van de verhalenverteller Abner Preis, tot en met 13 maart te zien in Showroom MAMA. Abner Preis vertelt verhalen met een positieve, kinderlijke, verhaallijn; één op één en voor grote groepen. Hij bouwt decors en betrekt zijn publiek actief bij het verhaal door het creëren van een warm saamhorigheidsgevoel. Hoofdpersoon in de tentoonstelling is The Great Abnerio. The Great Abnerio is de 'sterke man' in zijn eigen rondreizende show, waarin hij vertelt over zijn avonturen als superheld, over zijn vrienden en de magie die hij tijdens zijn reizen heeft geleerd. Voor The Adventures of The Great Abnerio maakt Abner Preis een "interactive story experience based on friendship, fantasy, magic and, most importantly, storytelling."

Data
1 maart: 20:00u. Schunck* Heerlen
2 maart: 20:00u. W139 Amsterdam
3 maart: 20:00u. MU Eindhoven
5 maart: onreg. tussen 20:00 en 2:00 u.
Ro Theater/Showroom MAMA Museumnacht Rotterdam
6 maart: 16:00u. 21rozendaal Enschede
9 maart: 20:00u. NP3 Groningen

Tourmanagers: Susan Callaars en Gerben Willers
 
Gerelateerd