Mariusz Tarkawian, Probably Marina Abramowicz 2011, 2008 -pencil on paper
Mariusz Tarkawian, Probably Marina Abramowicz 2011, 2008 -pencil on paper
Gerben Meinders, No Title, 2011, acrylic paint, black ink on paper, 71,5 cm x 51,5 cm
Gerben Meinders, No Title, 2011, acrylic paint, black ink on paper, 71,5 cm x 51,5 cm
Tentoonstelling
Sweatboxing - De EXTRA SCÈNES
Zondag 1 mei, 17:00 - 20:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Gerben Meinders en Mariusz Tarkawian
Op zondag 1 mei vond in MAMA de onthulling van twee speciaal voor de groepstentoonstelling Sweatboxing gemaakte projecten plaats.
Gerben Meinders toont een nieuwe stop motion animatie die de totstandkoming van een serie tekeningen laat zien. In aanvulling hierop maakt Gerben Meinders ter plaatse een installatie waarin zijn energie van werken en grote productie net zulke belangrijke ingrediënten zijn als de cartoonfiguren die hij tekent/schildert.

Mariusz Tarkawian werkte de afgelopen weken aan een strip gebaseerd op het videowerk "Beyonda - A Journey Into The Darkness" van Bissy Bunder. Bissy Bunder is een internationaal en interdisciplinair (BE, DE, PL, AT) kunstenaarscollectief bestaande uit: Rani Bageria, Kati Heck, Michéle Matyn, Tina Schott, Johanna Trudzinski en Julia Wlodkowski. Movietrailer

Sweatboxing is nog te zien tot 29 mei 2010. Voor Sweatboxing selecteerde MAMA werk van tien hedendaagse kunstenaars wiens werk verschilt qua thematiek en stijl, maar wordt verbonden door de referenties naar film, cartoons en animatie. De naam voor de tentoonstelling is ontleend aan de 'sweatbox' van de Disney Studio's. Disney was de eerste animatiestudio die de voorbereidende schetsen voor naar animaties op film liet zetten om een indruk te krijgen van het uiteindellijke resultaat?.
 
Gerelateerd
Sweatboxing
Tentoonstelling