Resultaat van de workshop
Resultaat van de workshop
Masterclass
Masterclass met Aram Bartholl
Woensdag 29 juni, 10:00 - 16:00 uur
Locatie: 
V2_, Eendrachtsstraat 10 Rotterdam

Dead Drops waren geheime plaatsen waar spionnen in de Koude Oorlog informatie achterlieten die door anderen kon worden opgepikt. In 2010 begon Aram Bartholl aan zijn eigen Dead Drops project door USB sticks in te metselen op locaties in de openbare ruimte.
Iedereen is welkom om op de dead drops informatie te up- of downloaden, op deze manier wordt er een anoniem, offline, peer-to-peer netwerk gebouwd waarbij bestanden kunnen worden uitgewisseld.

Aram Bartholl (Bremen, 1972) studeerde architectuur aan de Universität der Künste Berlin, waar hij in 2001 afstudeerde met het project Bits on Location. Hij is onder andere geïnteresseerd in de discussies over copyright en de ontwikkelingen op het internet. Op zijn blog verzamelt hij sinds enkele jaren impressies van bijvoorbeeld street-art en privacy. In zijn kunst houdt Aram Bartholl zich bezig met de relatie tussen het digitale en het fysieke. Hij kijkt in welke mate het digitale is verweven in ons dagelijks leven. Aram Bartholl is online artist-in-residence bij showroom MAMA in het kader van de tentoonstelling Land Art For A New Generation.
Bekende werken van Aram Bartholl zijn: Map (2006-2010), Dead Drops (2010) en WoW (2006-2009).

Masterclass
De masterclass begint met een presentatie van Aram over zijn project, daarna is er ruimte voor discussie. Hierna zullen de deelnemers in kleine groepjes aan de gang gaan met het maken van een eigen Dead Drop en hier een korte presentatie over geven. Vervolgens zullen deze Dead Drops in Rotterdam in muren worden geplaatst.

Interesse?
Iedereen is welkom om deel te nemen aan de workshop op 29 juni. Er is een maximum van 20 deelnemers, vol = vol. De kosten voor deze workshop bedragen 10 euro per persoon. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar susan@showroommama.nl. Graag volledige naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer mailen.
Prijs: €
10,00 excl. verzendkosten. Klik hier om te bestellen.
Met dank aan: 
Goethe Institut, Kunstverein Hamburg en V2_
 
Gerelateerd
Links