Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Character Building
Creating, Playing, Embedding
Van 
vrijdag 28 september 2018
t/m 
zondag 9 december 2018
Met bijdragen van: 
Elfmist, Iska, Lucid Belle en Silas
Samengesteld door: 
Laura Deschepper, Frederic van de Velde (naar concept van Marloes de Vries)
Voor de meesten van ons bestaan onze favoriete fictieve personages enkel in het immateriƫle universum van comics, films of games. Er zijn echter mensen die de afstand tussen hun eigen fantasie en de fysieke wereld weten te overbruggen: cosplayers. Op conventies als Dutch Comic Con, ontmoeten fans hun favoriete karakters uit videogames, anime, tv-shows of stripboeken in levende lijve, deze cosplayers vormen een geliefd onderdeel van deze evenementen.
Cosplayers transformeren fysiek en mentaal in hun favoriete personages, met bijbehorende handgemaakte outfits, attributen en achtergrondverhalen. Cosplay speelt met de vormgeving van je eigen identiteit en biedt de mogelijkheid om op eigenzinnige en unieke wijze te reageren op bestaande verhalen. Je kan zomaar oog in oog staan met een cosplay van een Duivelse geest, compleet met puntige hoorns, vlammende vleugels en vuurrode ogen, die samen met een demonische tijger haar machtsgeile echtgenoot probeert te vermoorden.

Tijdens Character Building toveren we de showroom om tot een Cosplay-walhalla, waar je in een veilige omgeving kunt experimenteren met, en leren over, cosplay in al zijn facetten. Character Building is een interactieve en dynamische tentoonstelling, waarbij je als bezoeker ruim twee maanden lang mag bijdragen aan het verloop van dit project. Creatieve uitingen van cosplayers en bezoekers zullen zich gedurende de expositie meer en meer vermengen met uitingen als fanfictie en fanart.

Character Building biedt ruimte aan een hedendaags cultuurverschijnsel dat met zijn enorme artistieke rijkdom bewondering verdient. Cosplayers beschikken over het creatieve vermogen om de status quo te bevragen en hun eigen identiteit vorm te geven. Binnen een veilige omgeving legt MAMA de focus op een tegendraadse en emanciperende visie op fancultuur. Aan de expositie liggen vraagstukken rondom genderidentiteit, witte suprematie, seksisme, racisme en mainstream representatie ten grondslag. Character Building is er voor degenen die geloven in een inclusieve en liefdevolle toekomst.

Op 28 september is de feestelijke opening van het projecct. Wees welkom en kom vooral in cosplay / vrije uiting naar de opening!

Meer informatie over de opening vind je op onze Facebook.
Met dank aan: 
Esmeralda Hoffman, Nicolle Lamerichs, Lucid Belle, Harmen Meinsma, Daryl Grootfaam, Yahaira Brito Morfe
Met ondersteuning van: 
Stichting Bevordering van Volkskracht, het VSB Fonds, Gemeente Rotterdam en het Mondriaan Fonds.

Downloads