Epilogue
Vrijdag 6 juli, 19.00 – 22.30
Locatie: 
V2_
Met bijdragen van: 
Cyanne van den Houten, Elaine Wing-Ah Ho en Nathalie Hartjes
Publication Studio Rotterdam is verheugd u uit te nodigen voor het derde en laatste event in het randprogramma van onze huidige tentoonstelling Catalogue, tot zondag 22 juli te zien in Showroom MAMA.
Met Epilogue kijken we naar de toekomst. In de afgelopen maanden hebben we ons nieuwe online platform ontwikkeld, een geactualiseerde website die zijn huidige status als Amerikaans-georiënteerde webshop achter zich laat en de verbondenheid en ambitieuze werkwijze van het Publication Studio-netwerk bestendigt door middel van een volledig functionerende digitale uitwisseling. De lancering van dit nieuwe platform wordt verweven in een avond van lezingen door MAMA's directeur Nathalie Hartjes en Elaine Wing-Ah Ho van Publication Studio Pearl River Delta - de nieuwste studio die lid is geworden van ons netwerk en de eerste in het Aziätisch-Pacifisch gebied. De avond wordt afgesloten met een drankje om dit volgende hoofdstuk voor Publication Studio te vieren, en wordt vergezeld door een visuele interpretatie van het nieuwe webplatform door mediakunstenaar Cyanne van den Houten, welke ondersteund wordt door een DJ-set door Zwillingpaar (een duo gevormd door van den Houten en illustrator Isa van Weert).


___________________________________________


Programma:
— 19:00 Deuren open
— 19:00 Welkom en introductie door Florian Weigl (V2_)
— 19:30 Openingswoord door Yin Yin Wong en Isabelle Sully (Publication Studio Rotterdam)

— 19:45 Nathalie Hartjes
Achter de schermen ontwikkelt MAMA een nieuwe virtuele ruimte als tegenhanger van de showroom, met het doel de on / offline realiteit van haar jonge publiek te adequater te bedienen. Al bladerend door een eclectische selectie van online sites - van www.pattymorgan.net tot https://www.mutualart.com, en www.unboundbabes.com tot www.rijksoverheid.nl - beschouwt MAMA’s directeur Nathalie Hartjes hoe online platforms de status van louter promotietools kunnen overstijgen en doet ze een poging te identificeren welke gemeenschappen deze websites dienen, en of ze daarin slagen.

— 20:30 'Light Logistics' door Elaine Wing-Ah Ho (Publication Studio Pearl River Delta)
Het project 'Light Logistics', georganiseerd door Display Distribute, is een snelgroeiend distributieplatform en reisverslag dat de uitwisseling tussen lezers en onafhankelijke uitgevers stimuleert. Het is ontstaan als gevolg van verschillende recente onderzoeken naar illegale transporten van goederen en personen. ´Light Logistics´ is een not-in-time distributeur die gebruik maakt van de overtollige draagkracht van het reizigersnetwerk, hierdoor smeedt het een intiem bouwwerk voor wereldwijde distributie en ontstaan er andere vormen van ontmoeting en kennisuitwisseling parallel aan het systeem van (kennis)distributie van kunst en theorie gevormd door gedrukte uitgaves in Oost- en Zuidoost-Azië. Elaine W. Ho werd in augustus 2016 uitgeroepen tot 'Light Logistics' Courier of the Month.

— 21:15 Zwillingpaar DJ set & drankjes

— 22:30 Sluiten

___________________________________________


Bios:

Nathalie Hartjes
Sinds 2015 is Nathalie Hartjes directeur van MAMA, een platform voor visuele cultuur en jong talent in Rotterdam. In 2014 leidde ze Nieuwe Vide in Haarlem. Zij was van 2010 tot 2015 werkzaam bij de Appel arts centre in Amsterdam, waar zij coördinator was van het gerenommeerde Curatorial Programme en het innovatieve Gallerist Programma, welke liep van 2012 tot 2014. Ze begon haar loopbaan bij Witte de With Center for Contemporary Art en was daar werkzaam in verschillende functies van 2004 tot 2008. Haar artistieke interesses zijn gericht op subversieve handelingen binnen massa- en populaire cultuur, camp-strategieën en vormen van transgressie als instrumenten om autoriteit te problematiseren, waarin de herwaardering van zogenaamde lage cultuur gezien wordt om inclusiviteit voorbij een traditionele elite te bevorderen.

Elaine Wing-Ah Ho
Elaine W. Ho werkt tussen de gebieden van time-based art, taal, stedelijke praktijk en ontwerp; wat dit eigenlijk betekent is dat er vele vormen van studie zijn, en vele soorten mensen erbij betrokken zijn. Dit zijn vragen over de architecturen en sociale ruimtes onder het late kapitalisme, vragen over latente commons en vragen over de sociale politiek van zinsbouw. Zij is de oprichter van het kunstenaarsinitiatief HomeShop (2008-2013), mede-samenzweerder bij Display Distribute (2015-ongoing) en •• PROPAGANDA DEPARTMENT (2017-continu), en levert sinds 2005 regelmatige bijdragen aan een fragmentarische gedachtestroom bekend als www.iwishicoulddescribeittoyoubetter.net.
Met de 11e Publication Studio, die eind 2018 in de Pearl River Delta wordt geopend, gaat Ho nieuw terrein in kaart brengen.

Cyanne van den Houten is mediakunstenaar en oprichter van Telemagic. Telemagic fungeert als een open medialab en maakt kennis met de mysteries rond digitale technologie, vaak in samenwerking met andere kunstenaars en makers. Telemagic is tegen het idee dat de onzichtbaarheid van technologie gevreesd moet worden, in plaats daarvan omarmt en koestert zij dit en vormt het om tot iets tastbaars. Parallel aan Telemagic werkt Cyanne als ontwerper voor haar digitale bureau Tripcode.biz, waar zij zich specialiseert in meeslepende visuele communicatie.