The Part in The Story Where a Part Becomes a Part of Something Else, Witte de With Center for Contemporary Art, 2014, foto: Cassander Eeftinck Schattenkerk
The Part in The Story Where a Part Becomes a Part of Something Else, Witte de With Center for Contemporary Art, 2014, foto: Cassander Eeftinck Schattenkerk
Workshop Art Mediation: FAQ over Q&A door Geert Maarse
Donderdag 17 mei 2018, 15-17 uur
Locatie: 
Witte de With Center for Contemporary Art
Graag nodigen we kunstdocenten, educatie professionals en art mediators van harte uit om deel te nemen aan een Workshop Art Mediation: FAQ over Q&A door Geert Maarse.
Deelname is gratis, graag reserveren via education@wdw.nl
Voertaal: Nederlands

Tijdens deze workshop verkennen we de ‘kunst’ van het gesprek. Art mediation streeft er niet naar om kant-en-klare culturele informatie te leveren, maar is gericht op het vermogen van mensen om vragen te stellen, aan zichzelf en aan elkaar. Tijdens een rondleiding gaat het niet alleen om het overbrengen van informatie, maar ook over het voeren van een gesprek over de kunst en de thema’s die worden aangesneden. Het leiden van een gesprek is een kunst op zich. Onder leiding van programmamaker en wetenschapsjournalist Geert Maarse verkennen we de elementen van een goed gesprek. Wanneer geef je een spreker de ruimte? En wanneer grijp je als gespreksleider in? Hoe stel je de juiste vragen en hoe geef je feedback? Welke technieken uit de media en journalistiek kunnen kunsteducatoren toepassen in hun eigen praktijk? Na het volgen van deze workshop kijk je nooit meer hetzelfde naar een interview.

Deze workshop is onderdeel van de 100% Hedendaags professional development serie geïnitieerd door Witte de With, TENT en MAMA. Tijdens elke sessie bespreekt een (inter)nationale gast de intenties en doelstellingen van art mediation, toegespitst op leerlingen in het voortgezet onderwijs. Hoe gaan we om met tegenstrijdigheden en verborgen doelstellingen binnen ons dagelijks educatief werk? En hoe kunnen we, in het licht van de veranderende maatschappij, praten over het mee-veranderende kunstinstituut en kritische art mediation?

Bio:
Geert Maarse is programmamaker en wetenschapsjournalist. Hij werd geboren in 1984, het jaar dat Apple zijn eerste Mac op de markt bracht, Marvin Gaye overleed en Brunei een onafhankelijke staat werd. Hij groeide op in Arkel, een arbeidersdorp aan de rand van de Alblasserwaard en studeerde Bedrijfskunde (BSc), Cultuurwetenschappen (BA) en Media & Journalistiek (MA) in Rotterdam. Hij leidt debatten met ministers en filmmakers, met CEO's en schoorsteenvegers, en interviewt net zo makkelijk een hoogleraar als een barman. Geert werkt onder meer voor AIR Foundation, Erasmus Universiteit, De Dépendance, Arminius, Ministerie van Economische Zaken, De Nieuwe Liefde, Gemeente Rotterdam, Industrielinqs, IFFR, KNAW, Vers Beton, Tivoli, Rijksuniversiteit Groningen, WRR en Stichting Verre Bergen. Hij is de bedenker en presentator van Studio Erasmus, de maandelijkse wetenschapstalkshow van de Rotterdamse Schouwburg en de Erasmus Universiteit, en hij is de vaste host van het Rotterdamse Denkcafé.