Tentoonstelling
Catalogue
Een tentoonstelling van Publication Studio Rotterdam – Huist het sociale leven van het boek sinds 2009.
Van 
zaterdag 12 mei 2018
t/m 
zondag 22 juli 2018
Opening: vrijdag 11 mei, 18.00 – 20.00
Met bijdragen van: 
Sabrina Chou, Toon Fibbe, Sam Gould, Dan Graham, Jacqueline Hoàng Nguyễn, David Horvitz, Janice Kerbel en Natascha Sadr Haghighian
Samengesteld door: 
Yin Yin Wong en Isabelle Sully
Publication Studio is in Portland, Oregon begonnen als een kleinschalige uitgeverij die ‘het boek’ en de realisatie ervan als sociale daad ziet. Door dialoog, netwerk en arbeid te betrekken in het idee van publiceren, creëerde de studio een structuur waarin iedereen toegang heeft tot de benodigde productiemiddelen.
Tegenwoordig opereert Publication Studio als een internationaal netwerk van elf studio’s. De boeken worden opgeslagen in een gedeelde online catalogus, verspreid via digitale wegen en met de hand gemaakt door lokale krachten op elk van de studiolocaties, hierdoor verbindt elke stad zich met een netwerk van gelijkgestemden en uitgevers van over de hele wereld. Door deze manier van werken staat Rotterdam’s eigen Publication Studio – onder leiding van Yin Yin Wong en Isabelle Sully – aan de voorhoede van onafhankelijk uitgeven en is zij uitgegroeid tot een vaste baken binnen de lokale, artistieke gemeenschap.

Door de catalogus van publicaties uit het verleden te behandelen als een manifestatie van de Publication Studio gemeenschap is Catalogue een tentoonstelling die in omgekeerde volgorde is gemaakt. In plaats van een catalogus te produceren die met een tentoonstelling gepaard gaat, zoals gebruikelijk is, heeft Publication Studio Rotterdam de catalogus van het volledige netwerk als uitgangspunt genomen. Door kunstenaars met wie zij een gedeelde idealendelen uit te lichten ontstaat er een tastbaar beeld van Publication Studio. Van mail-art en fictieve honkbalwedstrijden tot een kunstwerk dat nooit daadwerkelijk is gearriveerd, de expositie presenteert verschillende werken die zich bezighouden met de discursieve ruimte rondom de productie en verspreiding van cultureel werk. Publication Studio Rotterdam gelooft dat deze praktijken te catalogiseren bijdraagt aan het verzekeren van hun circulatie.