Presentatie
I'm f'n Pro Forma (fka Care Bare)
Met I’m f’n pro forma (fka. Care Bare), reist de tentoonstelling Care Bare in nieuwe formatie naar Poppositions Off-Fair in Brussel.
19 april - 22 april 2018
Locatie: 
Poppositions Off-Fair
Met trots kondigt MAMA onze deelname aan Poppositions Off-Fair aan. Poppositions is een jaarlijkse samenkomst in Brussel van galerijen, kunstenaarsinitiatieven en projectruimtes. Opgericht als een experiment om de opzet van een kunstbeurs te bevragen, wil POPPOSITIONS een onafhankelijke en kritische positie innemen. De 7e editie wordt gehouden in het voormalige Ateliers Coppens in het hart van de Dansaertwijk. MAMA is verheugd om de hybride installatie "I'm f'n pro-forma" van Mat Do te presenteren in het prikkelende gezelschap van 28 collega-exposanten.
Poppositions Off-fair, Brussels
Opening: 18 April
Beurs: 19 - 22 april
Voor meer informatie over de beurs en openingsuren: Poppositions Off-Fair

I’m f’n pro forma (fka. Care Bare) is een bewerking van Mat Do's solotentoonstelling die oorspronkelijk te zien was in MAMA's Showroom van 4 maart - 13 april 2018. Met Care Bare verdiepte de kunstenaar – in nauwe samenwerking met kapsalon DKUK uit Londen – zich in de hedendaagse fenomenen die kunnen worden beschouwd als de onverzadigbare verslavingen van onze maatschappij. De corporaties die deze verslavingen voeden opereren doorlopend en met gesloten deuren. Ze vormen een bedreiging voor onze arbeidsomstandigheden, voor de ontwikkeling van gemeenschappen en voor de ecologie van onze aarde. Dit soort platforms en concepten hebben ons in feite niks te bieden behalve de illusie van intimiteit, authenticiteit en op maat gemaakte zorg.

Als een slang die zijn eigen staart bijt spreekt Care Bare haar eigen realiteit tegen. Door zich de (vormen)taal van een haarsalon toe te eigenen, verwacht ze geroutineerde participatie van de bezoeker/klant te ontvangen.

Op specifieke tijden tijdens Poppositions wordt de installatie geactiveerd met knipbeurten door het DKUK-team, terwijl geselecteerde werken uit de I'm Legend Dummies-serie - bewerkte stukken uit de eigen garderobe van de kunstenaar - worden gedragen en geëtaleerd op live modellen.

Mat Do
Het werk van Mat Do spitst zich toe op het verzamelen en monteren van ontmoetingen in de hedendaagse cultuur. Deze botsingen gebruikt hij om persoonlijke ervaringen en situaties uit te dagen en de bredere sociaal-politieke implicaties van consumentisme en populaire cultuur te bevragen. Vaak doet hij dat op vakkundige, humoristische en associatieve wijze. Mat eigent zich productieprocessen toe waarin hij geschoold noch bekwaam is, wat resulteert in amateurisme en naïeve arrogantie. Deze uitkomsten, zogeheten ‘lokaas items’, zijn gematerialiseerd in objecten, afbeeldingen en acties waarvan de betreffende mediums zijn ontstaan door trends en tendensen.

DKUK
DKUK is een haarsalon en kunstgalerie gesitueerd in Peckham, een wijk in Zuid-Londen die de laatste jaren enorme niveaus van gentrificatie heeft ondergaan. DKUK is begonnen als een pop-up maar is nu permanent gevestigd in Holdrons Arcade, een winkelcentrum waarin een mix van oude en nieuwe bedrijven is ondergebracht – van koffiebars en platenzaken tot textielverkopers en kramen met verse groenten en fruit. Bij het bezoeken van DKUK laten betalende klanten hun haren knippen al kijkend naar kunst. DKUK is gerealiseerd door kunstenaar / kapper Daniel Kelly en biedt een platform voor het betrekken van diverse doelgroepen met hedendaagse kunst in de verwelkomende omgeving van een kapsalon. DKUK is een nieuw model voor het produceren van werk en combineert het praktische, commerciële kader van een kapperszaak met de financiële steun van de Arts Council England.

MAMA
MAMA is een platform voor visuele cultuur en jong talent en een toegangspoort voor jonge makers op het raakvlak van hedendaagse kunst en populaire cultuur.

I’m f’n pro forma (fka. Care Bare) wordt mogelijk gemaakt met de steun van Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en wordt gesponsord door Bisley, en Verve.