Raamproject
Raamproject VI
Van 
vrijdag 4 maart 2011
t/m 
maandag 14 maart 2011
Opening: 14 maart 2011, 19:00 - 20:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Charlotte Tasma ('89, Rotterdam), Marilyn Sonneveld ('90, Rotterdam), Marieke Wesselink ('86, Rotterdam), Sascha Pijnaker ('89, Zwanenburg)
Samengesteld door: 
Susan Callaars, projectleider MAMA
Tijdens de opbouw van tentoonstellingen van MAMA wor-den de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Onder begeleiding van één of twee Rookies krijgen groepjes kunstacademiestudenten of andere jonge creatievelingen de kans om een ontwerp te maken voor de ramen van Showroom MAMA.
De invulling die de studenten aan het Raamproject VI geven sluit inhoudelijk aan op de tentoonstelling Sweatboxing, die vanaf 2 april in Showroom MAMA te zien zal zijn. Deze groepstentoonstelling geeft een overzicht van de hedendaagse tekenkunst en is geïnspireerd op de 'sweatbox' van Disney Studio's. De tentoonstelling Sweatboxing staat voor een obsessieve manier van tekenen, van het vastleggen van de werkelijkheid en het vertellen van verhalen.

Daarnaast slaan de kunstenaars een brug met de vorige tentoonstelling The Adventures of the Great Abnerio. De studenten verbinden het aspect van een reis rond de wereld met een beeldverhaal. In hun beeldverhaal reist het personage 'Keesje' de wereld rond. Tijdens deze wereldreis, die bestaat uit vier verschillende plekken, ervaart Keesje steeds nieuwe dingen. De reis is zonder doel en chronologie, maar wordt verbonden door teksten en vormen in een netwerk dat over de ramen loopt.

Verantwoordelijk voor Raamproject VI zijn studenten afkomstig van de Willem de Kooning Academie, van de opleiding Illustratie. Het project wordt begeleid door Susan Callaars ('88, Utrecht), stagiaire Educatie & Talentontwikkeling bij MAMA en masterstudent Moderne Kunst aan de Universiteit Utrecht. Charlotte Tasma, tevens één van de kunstenaars, is Rookie bij MAMA en ondersteunt de begeleiding van Raamproject VI.
Met ondersteuning van: 

Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject V
Raamproject
Raamproject VII
Raamproject
Raamproject XIII
Raamproject