Educatie

MAMA richt zich op de jongste generatie kunstenaars, professionals en publiek. Voortdurend laten wij ons jonge publiek kennismaken met hedendaagse kunst en de hedendaagse kunstpraktijk. MAMA zet zich sterk in voor kunsteducatie. Wij bieden verschillende educatieve programma's voor deelnemers van verschillende leeftijden en niveaus. We bieden op maat gemaakte workshops en rondleidingen aan, conform de vraag en het profiel van de deelnemers.
Voor de jongere doelgroepen is actieve kunsteducatie een belangrijke motivatie om zich met kunst & cultuur te identificeren en er blijvende interesse voor te ontwikkelen. MAMA gelooft in een actieve vorm van kunsteducatie gebaseerd op het delen van kennis en ervaringen en zelf creëren.

Ons educatieaanbod richt zich op leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en Universiteit. Het enthousiaste educatieteam van MAMA, bestaande uit ANT´s, ontwikkelt en verzorgt de educatieve programma's onder leiding van Sigmar Vriesde.

Wij stemmen uw bezoek graag van tevoren af. Neem vrijblijvend contact op met Sigmar Vriesde voor meer informatie en het plannen van een bezoek: sigmar@showroommama.nl of 010-2332022.

Educatieve Programma's

Ontmoeting op maat

Voortgezet onderwijs (alle niveaus) & MBO
Een ontmoeting met MAMA is een actieve gebeurtenis. MAMA biedt een prikkelend bezoek voor het MBO en alle niveaus van het voortgezet onderwijs, geleid door onze jonge Rookies. De leerlingen gaan met elkaar in gesprek over MAMA, de tentoonstelling en de werken die te zien zijn, en voeren korte opdrachten uit waarin ze een koppeling maken naar hun eigen belevingswereld.

De leerlingen:
- ervaren hedendaagse kunst op actieve wijze
- praten samen over kunst
- worden aangezet tot kritisch kijken en nadenken
- doen kennis op over hedendaagse kunst

Praktische info & contact
Aantal studenten: maximaal 15 per groep
Duur: 60 minuten
Kosten: 40 euro excl. BTW
Bij grotere groepen is een combinatiebezoek (tegen meerkosten) met TENT en Witte de With mogelijk. Zie hiervoor het programma 100% Hedendaags.
Voor meer informatie neem contact op met Sigmar Vriesde: sigmar@showroommama.nl of 010-2332022.

HBO & Universiteit
Voor studenten is er de mogelijkheid om een informatief bezoek te brengen aan MAMA. Wij betrekken hen graag bij het programma van MAMA en hoe dit tot stand komt, maar praten ook over de (hedendaagse) kunstpraktijk, MAMA's inhoudelijke oriëntatie en beleidslijnen, en over MAMA's Rookies trajecten. Afhankelijk van de studierichting en de vraag bieden wij een gesprek op maat.
Mogelijkheden zijn onder andere:
- Een actieve of informatieve rondleiding door de tentoonstelling, gegeven door een Rookie
- Uitleg en gesprek over het Rookies Traject door projectleider Marèl Jap-Sam
- Een introductie op de tentoonstelling door de curator
- Een gesprek over MAMA's beleid en organisatie door de directeur

Praktische info & contact
Aantal studenten: maximaal 15 per groep
Duur: 30 minuten
Kosten: 40 euro excl. BTW
Bij grotere groepen is een combinatiebezoek (tegen meerkosten) met TENT en Witte de With mogelijk. Een langer bezoek is mogelijk tegen meerprijs.
Voor meer informatie neem contact op met Sigmar Vriesde: sigmar@showroommama.nl of 010-2332022.

100% Hedendaags

Gezamenlijk programma met TENT en Witte de With

100% Hedendaags is een complete excursie rond hedendaagse beeldende kunst voor groepen uit het voortgezet onderwijs en het MBO. Het programma vindt plaats in MAMA en onze collega-instellingen TENT en Witte de With, op loopafstand van elkaar gevestigd in de bruisende Witte de Withstraat. Tijdens een begeleid programma brengen de leerlingen een bezoek aan één of meerdere van onze tentoonstellingen. Het blijft echter niet bij kijken en praten alleen: 100% Hedendaags is pas compleet als ook de 100% Hedendaags workshop wordt gevolgd. De invulling van het programma wordt in overleg samengesteld uit verschillende blokken (rondleiding(en) en/of workshop).
Ga naar de website van 100% Hedendaags voor meer inhoudelijke informatie: www.100procenthedendaags.nl

Praktische info & contact
Info per blok:
Aantal leerlingen: maximaal 15 per groep, tot een totaal van 90 leerlingen
Duur: 1 uur
Kosten: 50 euro excl. BTW (wij accepteren de Cultuurkaart)

Reserveren of meer informatie:
e: mail@100procenthedendaags.nl
t: 010-4135498

Kunstblock Tours

Boek een Kunstblock Tour

Ga mee met de Kunstblock Tour en stap het 'nu' van de kunst en cultuur in. Laat je op een enthousiaste en laagdrempelige wijze rondleiden langs alle kunstpodia van Kunstblock in het Witte de With Kwartier. Samen bieden zij een gevarieerd programma aan voor een breed en divers publiek.

Maak kennis met WORM; het voorbeeld voor avant-gardistische recreatie, met instabiele mediakunst in V2_, MAMA; de thuisbasis voor de jongste generatie kunstenaars, met internationale kunst in Witte de With Center for Contemporary Art en de top van de Rotterdamse kunst in TENT. Verbreed je horizon, ga in dialoog en laat je uitnodigen tot betrokkenheid.

Ontdek verhalen over de (kunst)historische achtergrond van het Witte de Withkwartier, kom meer te weten over de eyecatchers in de buitenruimte en vergeet niet je oren te spitsen voor tal van leuke en onverwachte anekdotes.

Tijd: Op aanvraag
Duur: 2 uur
Aantal: Max. 15 personen
Start: Witte de Withstraat 50
Taal: Nederlands of Engels
Prijs: Per blok € 85,00 (inclusief toegang)

Reserveren of meer informatie:
e: tours@kunstblock.nl
t: 010-4110144

Educatie