Film program
Steun de ONSKRUID docu-serie op voordekunst!
**Dutch text only**
Onskruid, het All Girls Street Art Collective van Showroom MAMA is in de picture! De negen jonge meiden van het collectief worden gevolgd door twee ambitieuze upcoming filmmakers die hard werken aan een zesdelige Onskruid docuserie. Aan de hand van interviews, persoonlijke videoboodschappen en animaties worden integere portretten geschetst van ambitieuze jonge meiden in ontwikkeling met één ding gemeen: een passie voor street art.
Onskruid bestaat uit: Dunya van der Meulen (Capelle a/d IJssel, 1997), Jade Tseng (Taipei, 1997), Jazz Leigh (Schiedam, 1996), Jeanine Vloemans (Capelle a/d IJssel, 1995), Lara Soliman (Caïro, 1997), Suzanne Koopstra (Rotterdam, 1996), Sarah Mhaouach (Rotterdam, 1999), Robin Cuppens (Rotterdam, 1995), Yael Keijzer (Haifa, 1997)

In de docuserie volgen we de eerste stappen die Onskruid zet in de kunstwereld en zien we hoe de meiden omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden en mogelijkheden. Centraal staat het vinden van je passie tijdens het intrigerende proces van volwassen worden.
In de docuserie volgen we de eerste stappen die Onskruid zet in de kunstwereld en zien we hoe de meiden omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden en mogelijkheden. Centraal staat het vinden van je passie tijdens het intrigerende proces van volwassen worden.

Help ons!
Om de zesdelige docuserie mogelijk te maken vragen Onskruid, de filmmakers en Showroom MAMA om uw hulp. Als u Onskruid een warm hart toedraagt en de ervaring en verhalen van de meiden zelf wil meemaken en beleven aan de hand van deze serie: help ons dan in de vorm van een donatie via voordekunst. Naast het waarmaken van dit inspirerende project komt u als donateur in aanmerking voor exclusieve Onskruid-rewards, variërend van een rondleiding of workshop door de meiden tot en met een Onskruid piece.

Onskruid docuserie: de makers
De Onskruid docuserie is een idee van Marèl Jap Sam (Spijkenisse, 1989), uitvoerend producent, in samenwerking met René van Zundert (Rotterdam, 1981), cameraman/editor.

Marèl Jap Sam studeerde in 2011 af aan de Willem de Kooing Academy met de film 'Broertje' een subtiele fictiefilm over verlies en de ontkenning hiervan. 'Broertje' werd onder andere vertoond op het Nederlands Film Festival, Europees Jeugd Filmfestival en Cinekid. Op het festival Film By The Sea won 'Broertje' de prijs voor het beste scenario. Aan de hand van verschillende media, zowel analoog als digitaal, creëert Jap Sam fantasie elementen die de hardheid van het leven op kunnen blazen tot iets groters dan aanvankelijk beleefd.

René van Zundert maakte onder andere naam met zijn film 'Hard voor Hal' (2012) over de Rotterdamse Energiehal, bakermat van de hedendaagse Gabberscene. De film werd genomineerd voor de Go Short Award, Best Dutch Film en Go Short Audience Award. René richt zich in zijn werk tot het vertellen van verhalen middels beeld waarbij onderwerpen als maatschappelijke thema's, jongeren, kunst en muziek naar voren komen.

Via onderstaande link kom je terecht op onze pagina op voordekunst!
http://www.voordekunst.nl/vdk/project/view/995-help-mee-en-realiseer-de-onskruid-mini-documentaireserie
 
Related
OMIN: ONSKRUID
Exhibition
Links